Creeaza-ti website-ul la noi, si beneficiezi gratuit de promovare un an.
Pentru detalii sunati la:
0728-297969
sau
0740-048471
Buzău este un judeţ situat în sud-estul României. Se învecinează la nord-vest cu judeţele Braşov şi Covasna, la vest cu Prahova, la sud cu Ialomiţa, la est cu Brăila, şi la nord-est cu Vrancea.
Judeţul este compus din 2 municipii, 3 oraşe şi 82 de comune (2006).
Situat in sud-estul României, acest judeţ se întinde pe aproape întreg bazinul hidrografic al râului Buzău şi reuneşte armonios trei forme de relief: munţi la nord, câmpii la sud şi in rest zonă de dealuri subcarpatice. Reşedinţa administrativă a judeţului este Municipiul Buzău. Configuraţia geografica, varietatea peisajului şi multitudinea de râuri au creat condiţii propice pentru aşezările omeneşti şi continuitatea acestora de-a lungul timpurilor. Peisajele variate in special în zona de munte şi deal, cât şi elementele populare, etnografice şi istorice oferă o atracţie specială pentru turişti. Munţii Buzăului şi Vrancei situaţi în partea nordică a judeţului, acoperiţi de păduri seculare şi pajişti largi cu fauna bogată sunt puncte de interes pentru turiştiii care vin aici la odihnă cât şi pentru pescari şi vânători. Munţii Buzău sunt alcătuiti din cinci masive - Penteleu fiind cel mai mare şi cel mai inalt (1772 m deasupra nivelului mării). Siriu (1659 m altitudine) este uşor de urcat şi mult mai atractiv datorită peisajelor pitoreşti. Aici se gaseşte lacul Vulturilor numit şi Lacul Fără Fund, format in perioada periglaciară şi care este un fenomen impresionant la aceasta altitudine. Zona de deal cunoscută sub numele de subcarpaţii Buzăului, are altitudini cuprinse intre 400-800 m şi este acoperită de podgorii. Podgoria Dealul Mare este cea mai cunoscută. În aceasta zonă se întalneşte un fenomen unic, Vulcanii Noroioşi de la Dealurile Pâclelor. Pe Valea Slănicului, lângă Lopatari, la o altitudine de 700m, se întalneşte alt fenomen numit focurile vii, acestea fiind flăcări albastre care ard în crăpăturile solului.
Buzau este resedinta de judet.
Râmnicu Sărat
Nehoiu
Pătârlagele
Pogoanele
Lacurile judeţului Buzău sunt un punct de atractie turistică: Joseni, Polociori acestea fiind situate în Valea Grăbicina; Melediu la Odaştie; Lacurile Amara si Balta Albă sunt cunoscute pentru noroiul terapeutic. Pentru tratament turiştii îşi pot petrece vacanţele în staţiuni ca Sărata-Monteoru (ape minerale pentru reumatism), Fisici şi Siriu.
Monumentele culturale, arhitecturale şi istorice sunt: Câmpul Roman din satul Pietroasele,
Biblioateca Vasile Voiculescu fondată în 1893,
Muzeul Chihlimbarului din Colţi,
tabăra de vară de Sculptură în aer liber de la Măgura, cu peste 256 sculpturi de piatră realizate în 16 editii.
Palatul Comunal construit între 1899-1903 şi acum adăpostind primaria Buzăului
Catedrala Epicopală construită în 1649
Muzeul Judeţului Buzău
O importantă pagina de istorie a acestui judeţ o reprezintă descoperirea tezaurului Cloşca cu Puii de Aur sau Tezaurul de la Pietroasele în 1837 pe dealul Istriţa.
Vulcanii noroioşi de la Pâclele Mari şi Pâclele Mici;
Tabăra de sculptura în aer liber de la Măgura - comuna Tisău;
Colecţia muzeală Colţi - comuna Colţi;
Platoul Meledic - comuna Mânzăleşti;
Dealul cu Lilieci Cernăteşti - comuna Cernăteşti;
Focul viu - comuna Lopătari;
Piatra Albă La Grunj - comuna Cernăteşti;
Casa memorială Vasile Voiculescu - comuna Pârscov;
Blocurile de calcar de la Bădila - comuna Vipereşti;
Mânăstirea Ciolanu - comuna Tisău;
Mănăstirea Răteşti - comuna Berca;
Staţiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru - comuna Merei;
Masivul Penteleu şi Masivul Siriu - Lacul Vulturilor (Masivul Siriu);
Lacurile Amara şi Balta Albă.