Pentru a putea inscrie o unitate pe Centrul de Informare Turistica Romania, trebuie sa va inregistrati ca utilizator.
Dupa inscriere si conectare, in "Panoul de control" aveti posibilitatea sa inscrieti oricate unitati doriti, sa modificati informatiile despre unitatile pe care le-ati inscris, informatiile despre dumneavoastra ca utilizator, puteti urmari diferite evolutii ale unitatilor inscrise, citirea si trimiterea de emailuri, organizarea rezervarilor si alte facilitati.
Judetul Alba este situat in partea centrala a Romaniei, in zona de contact a Podisului Transilvaniei cu Muntii Apuseni si Carpatii Meridionali, pe cursul mijlociu al raului Mures, care traverseaza judetul de la nord – est(in zona Ocna Mures), la sud – vest(in zona Sibot). Orase: Alba Iulia - resedinta de judet(cu 73.000 locuitori, situat la o altitudine de 330 m, in estul Muntilor Apuseni, la confluenta Ampoiului cu Muresul); Abrud; Aiud; Blaj; Campeni; Cugir; Ocna Mures; Sebes; Teius; Zlatna.
Alba este un judet al Romaniei situat in Transilvania. Resedinta lui este municipiul Alba Iulia cu 72.405 de locuitori. Judetul are o suprafata de 6.242 km² si populatie de 382.747 de locuitori. Se invecineaza cu judetele Cluj si Mures la nord, Sibiu la est, Hunedoara la sud-vest si Arad si Bihor la nord-est.
Predomina regiunile inalte de podis,deal si munte, in est cu Muntii Metaliferi(M.Trascaului cu "Muntele Mare") in sud, Muntii Surianu, in nord-vest Muntii Bihorului, Muntii Parangului.
In vest Valea Sebesului, si o parte mica din Muntii Cindrelului.
Zona de podis si deal alcatuita din: Podisul Secaselor, Podisul Tarnavelor, depresiunile montane Zlatna, Abrud, Campeni, si depresiunile joase de campie Alba Iulia, Turda, Orastie. Culoarul Muresului separa Muntii Apuseni de Podisul Tarnavelor(400-500 m altitudine).
Reteaua hidrografica alcatuita din: cursul mijlociu al Muresului care colecteaza pe malul drept: Ariesul, Aiud, Geoagiu, Valea Teiului, Valea Galzii, Cricaul, Ampoiul, Vintul etc. iar pe malul stang: Tarnava(Mare si Mica), Galda, Secasul, Sebesul, Pianul, Cugirul etc. In zona Muntilor Apuseni mai important este raul Aries cu afluentii Ariesul Mare si Mic.
Alba Iulia, Aiud, Sebes si Blaj, urmate de orase mai mici ca: Abrud, Baia de Aries, Campeni, Cugir, Ocna Mures, Teius si Zlatna, ponderea mai mare a populatiei fiind in regiunea urbana, cu o structura alcatuita din: 90% romani, 6% maghiari, 3% germani.
"Targul de fete de la Gaina" ce are loc pe data de 20 iulie(Sf. Ilie) pe Muntele Gaina(1484 m) la 8 km sud-vest de Avram Iancu.
"Portul popular al Buciumanilor"
Dansul popular "Tarina de la Abrud"
Monumente istorice precum:
Catedrala catolica si biserica ortodoxa din Alba Iulia
Sala Unirii si cetatea din Alba Iulia
Cladiri medievale din Abrud
Muzeul Minelor din Rosia Montana
Cetatea din Sebes si cetatea din Aiud.
Complexul carstic Scarisoara - Muntii Bihorului la 2-3 ore de Garda de Sus.
Pestera Huda lui Papara o pestera interesanta in Apuseni(M.Trascaului) la 2 ore de Salciua.
Cheile din Valea Ramet.
Defileul Ariesului.
"Detunatele"(1200 m)(cu doua varfuri mai importante din bazalt "Detunata Goala" "Detunata Flocoasa") la 20 km de Abrud si la o ora de Bucium(DN 76/74 Oradea-Stei-Campeni-Abrud-Bucium) sau DN 75/74(Cluj-Turda-Campeni-Abrud-Bucium).
Pe calea ferata ingusta intre Abrud-Vidolm mai circula trenuletul de munte "Mocanita" cu haltele Abrud, Rosia Montana(Gura Rosiei), Campeni, Bistra, Lupsa, Baia de Aries, Brazesti, Salciua, Ocolis, Vidolm(declarat monument istoric).