In luna Iunie, echipa de webdesign CIT-Romania, creeaza website-uri pentru unitati de cazare la preturi promotionale.
Pentru detalii sunati la:
0728-297969
sau
0740-048471
Călăraşi este un judeţ în sud-estul regiunii Muntenia din România. Reşedinţa sa este municipiul Călăraşi.
Suprafaţa totală a judeţului Călăraşi, de 5,088 km², face parte din partea de sud a câmpiei Bărăganului. Reţea hidrografică
Judeţul Călăraşi face parte din bazinul hidrografic al fluviului Dunăre, pricipalul curs de apă al judeţului. Alte cursuri de apă importante sunt: râul Argeş, care se varsă în Dunăre la Olteniţa, râul Dâmboviţa, care se varsă în Argeş la Budeşti şi salba de lacuri Mostiştea care se varsă în Dunăre la Mănăstirea. La Călăraşi, Dunărea se divide în două braţe: Dunărea Veche şi Borcea, pe malul căreia se află Călăraşiul, între acestea formându-se mlaştini şi lacuri. Cele mai importante lacuri ale judeţului sunt: lacul Mostiştea (parte a salbei de lacuri Mostiştea), lacul Gălăţui şi lacul Călăraşi (în prezent rămânând doar o mică parte din vechea suprafaţă a lacului în urma desecărilor şi îndiguirilor).
Două municipii, trei oraşe şi 48 de comune.
Calarasi
Olteniţa
Budeşti
Fundulea
Lehliu Gară
O serie de turişti, predominant din Italia, vin la pescuit şi vânătoare în Călăraşi pentru că zona înconjurătoare oraşului oferă un bogat fond cinegetic şi braţele Dunărea Veche şi Borcea oferă locuri de pescuit. În perioada următoare este posibil ca fostul canal, acum dezafectat, Dunărea-Siderca să devină loc de agrement, predominant loc de pescuit, printr-o decizie a Consiliului Local.
Grădina Zoologică (singura grădină zoologică din România care reproduce jaguarul, tigrul siberian şi struţul Emu si deţinând specii unicat, cum ar fi hipopotamul şi urşii de Alaska.)
Muzeul Dunării de Jos
Statuia regelui Carol I (prima statuie ecvestră a unui membru al casei regale dezvelită după 1989)
Ostroavele de pe Dunăre, braţul Borcea şi plajele acestora
Parcul Municipal (unde se află unica statuie a lui Burebista)
Ruinele cetăţii bizantine Vicina
Un bogat fond cinegetic (mistreţi, căprioare, fazani, raţe, etc)
Situl arheologic de la Călăraşi, punct \"Grădiştea - Călăraşi\", situat la 2 km de municipiu