In luna Iunie, echipa de webdesign CIT-Romania, creeaza website-uri pentru unitati de cazare la preturi promotionale.
Pentru detalii sunati la:
0728-297969
sau
0740-048471
Dolj este un judet in regiunea Oltenia din Romania, aflat in regiunea cea mai manoasa si roditoare a Campiei Dunarii si a Olteniei, intr-o zona ce a oferit, de-a lungul timpului, conditii de clima si mai ales sol, dintre cele mai prielnice.
Relieful judetului cuprinde zona de lunca a Dunarii, campia si zona de deal. Altitudinea creste de la 30 la 350 m fata de nivelul marii, din sudul spre nordul judetului, formand un larg amfiteatru deschis spre soare. Relieful apare ca niste trepte plate care se ridica sub forma de piramida din lunca Dunarii spre dealurile Amaradiei, de la 30 pana la 350 m deasupra nivelului marii. Merita mentionat existenta in sudul judetului a celei mai mari suprafete nisipoase din tara, in paralel cu un numar impresionant de lacuri formate fie de revarsarile Dunarii, fie de acumularile de precipitatii. Dupa aspectul general predominant al reliefului, Doljul poate fi considerat un judet de campie, iar dupa agentul principal care a generat formele de relief de pe cea mai mare parte a teritoriului sau se incadreaza perfect in categoria judetelor dunarene.
Retea hidrografica: Este reprezentata de Dunare care curge intre Cetate si Dabuleni, de Jiu care strabate judetul de la Filiasi la Zaval pe o distanta de 154 km si de lacuri si iazuri(Lacul Bistret, Fantana Banului, Maglavit, Golenti, Ciuperceni).
Judetul Dolj cuprinde 3 municipii, 4 orase si 103 comune.
Craiova
Bailesti
Calafat
Bechet
Dabuleni
Filiasi
Segarcea
Padurea Ciurumela de la Poiana Mare - Este o rezervatie forestiera, cu salcami batrani, apreciata pentru continutul lemnos si dimensiunile arborilor, unici in Europa. Rezervatia forestiera se afla pe partea dreapta a drumului national Calafat - Bechet - Cernavoda, la circa 5 km de comuna Poiana Mare. Padurea de salcam care formeaza rezervatia are o vechime de peste 90 de ani si se intinde pe o suprafata de 8 ha.
Punctul fosilifer Bucovat - In comuna Bucovat se intinde pe o suprafata de 4 ha, un important punct fosilifer, cu o bogata fauna fosila de cochilii de moluste, care dateaza din Paleolitic, descoperit in anul 1949. Datorita cercetarilor si studiilor publicate despre fauna fosilifera de moluste existenta aici, zona este ocrotita de lege.
Rezervatia ornitologica de la Ciupercenii Noi(la sud de Calafat) - In apropiere de comuna Ciupercenii Noi se intinde pe o suprafata de 500 ha un colt de lunca care a fost declarata rezervatie ornitologica in anul 1971. Aici traiesc peste 140 de specii de pasari, unele rare, printre care se numara barza neagra, egreta mica, rata pestrita, lisita, codobatura alba, starcul rosu etc. Este singurul loc din lunca Dunarii care a ramas neindiguit.
Rezervatia de bujori salbatici de la Plenita - Este unica in Romania.
Paduri - Zona Doljului este presarata cu numeroase paduri cum sunt cele de la Cosoveni(o zona de vanatoare de capriori si fazani la 10 km de Craiova pe DN 6), Radovan(la 30 km de Craiova) sau de la Braniste(cu stejar brumariu).
Parcul Nicolae Romanescu din Craiova - Realizat dupa planurile arhitectului francez E. Redont intre anii 1900-1903, este unul dintre cele mai mari parcuri din tara(cu o suprafata de 90 ha). Aici au fost amenajate sere, un lac cu insule, statui si un frumos pod suspendat.